Google Analytics header

Voor het eerst aan de slag met Google Analytics? Zo stel je Google Analytics 4 in:

Als u een website hebt, is Google Analytics een geweldige manier om de prestaties te meten. Deze handleiding zal u door de stappen leiden om houw website in te stellen voor analytics.

  1. Ga naar Google.com/analytics  en maak een Analytics account aan met je Google account (die je ook gebruikt voor bijvoorbeeld Google Business, Google drive etc.).
  2. Vul alle gegevens in en maak een eerste property aan voor je bedrijf.
  3. Begin na te denken over de datastromen die je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld naast je website ook een Android en IOS app voor je bedrijf? Maak dan 3 streams aan: een website datastream, een app datastream voor Android, en een voor IOS.
  4. Maak de datastreams aan en vul de informatie in. Tip: Zet ‘enhanced measurement / verbeterde meting’ aan voor het automatisch verzamelen van de meest voorkomende datapunten.
  5. Activeer het verzamelen van gegevens! Deze stap is vaak een beetje lastiger. Vraag uw webdesigner als u er niet uitkomt. Volg anders deze handleiding van Google voor het instellen van de tag die aan uw website moet worden toegevoegd om de gegevensverbinding te activeren

Na het afronden van deze stappen kun je controleren of het gelukt is. Dit doe je door in te loggen op je Google Analytics en te checken of er gegevens binnen stromen.

Is het niet gelukt? Of heb je vragen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *